miércoles, 19 de noviembre de 2014

Participació ortodoxa al IV Encontre Interreligiós Iberoamericà


El nostre Vicari Gral. M.R.P. Arxiprest Stavrophor Joan va portar la representació del nostre bisbe S.E. Mgr. Luka i de la nostra Església així com la representació de S.E. Mgr. Polikarpos, Metropolita del Patriarcat de Constantinoble per tot Iberia, al IV Encontre Interreligiós Iberoamericà a la ciutat de Mèxic D.F., que precedeix a la reunió de Caps d’Estat d’aquests països els dies 26, 27 i 28 d’octubre de l’any en curs. Com a membre del Geter, entitat co-organitzadora d’aquest esdeveniment, va presentar una ponència en torn a “La Contribució de les Comunitats de Fe a l’Educació i a la Cultura”.

Durant la seva estada en aquest país va ser interpel·lat en demanda d’ajut per vàries delegacions ortodoxes presents a l’ Encontre per establir col·laboració per rebre formació en llengua castellana i portuguesa per a alguns dels seus clergues.

És de destacar en aquest sentit la benedicció de S.E. Mgr. Antonio, bisbe de Mèxic i Veneçuela del Patriarcat d’Antioquia, i de S.E. Mgr. Alejo bisbe de Mèxic de la O.C.A.

A dia d’avui uns quants d’aquests clergues recomanats segueixen ja algun dels cursos que administra la Fundació Ortodoxa amb la benedicció de S.E. Mgr. Luka i de S.E. Mgr. Amphilojie.


Font: Església Ortodoxa Espanyola (Patriarcat de Sèrbia)